Skip to main content

Facebook in Armenia, Azerbaijan, and Georgia

Number of Facebook users in the Caucasus is a popular topic. I did this analysis with data from Facebook itself.

From the 2013 Caucasus Barometer, we see that 20% of Armenian adults, 16% of Azerbaijani adults, and 26% of Georgian adults use Facebook at least once a week. (Also provided are the percentages out of Internet users.) This matches up pretty well with the Facebook information that had the following for those older than 14 in the countries: Armenia: 25%, Azerbaijan: 19%, and Georgia: 34%.




The Caucasus Barometer also asked about number of friends. This is always difficult because people aren’t sitting at their computers/phones and often have a hard time estimating.



The Caucasus Barometer asked about most frequent Facebook activities this year. See the chart above. I would have loved to have seen all activities asked about separately, as it is hard to really pin down one activity on Facebook, but oh well.

Interestingly, newsfeed reading is the most popular activity in Armenia and Georgia, whereas there is much greater variance in Azerbaijan. I suspect that the variance is due to the use of Facebook as a “free”(ish) space for deliberation in Azerbaijan whereas in Armenia and Georgia there are other places for free discussion.



Sourse

Share it now!

Comments

Popular posts from this blog

Интернет взорвал мультфильм о Путине, насилующем Россию

OtherToons (Short animation channel ) создали анимационный фильм "Маленький и большая" о том, как российский президент Владимир Путин насилует свою страну, которая представлена в образе девушки.

В подписи к анимации говорится, что видео - настоящий шедевр о том, что сейчас имеют россияне за "17 лет брака гэбэшного недоростка-гопника с Россией".

События, описанные в мультфильме, идут в хронологическом порядке начиная с 1999 года, когда Владимир Путин пришел к власти в России. Изначально он обещает любить и защищать ее, но после, взяв в оковы диктатуры и бесправия, опутав насилием, коррупцией, ложью и воровством издевается над ней.


Наша поездка в Милан и Флоренцию в апреле 2017

Так получилось, что во 2-3 декаде апреля мы устраиваем вылазки за границу, отмечая очередную годовщину свадьбы


В этот раз решили съездить в Италию, точнее в Северную Италию, тем более что ожидали отмену виз в Европу для граждан Грузии. Билеты взяли еще в феврале, и хорошо успели, ведь после отмены виз даже лоукосты подняли цены, т.к. вырос спрос на рейсы в направлении Европы.

Границу, как я уже писал в фб, прошли без проблем. Половину документов, собранных как бы для визы в посольстве даже не посмотрели, в бумажник не заглянули. Взяли лишь паспорт, страховку, букинг и обратный билет. Бонджорно, и мы в Европе.

Милан нас неожиданно встретил ветреной, холодной погодой, +16, вместо запланированных +25. Арктический циклон добрался и до теплой Италии. Но на второй день ветер стих, и немного потеплело, но все равно было прохладно.








Первое что бросается в глаза в Милане – чистые улицы, и отлаженное движение транспорта. Никто не ставит машины на тротуарах, много людей на велосипедах, даже поли…